Evini Kirala
Patara Gezilecek Yerler
31.07.2020
Patara Gezilecek Yerler

Doğallığı ile dillere destan olmuş bölgelerden biri olan Patara, Antalya ilinin Kalkan beldesinde bulunmaktadır. Ülkemizin en uzun plajına sahip olması ile ün yapan Patara’ya bu ismi içerisinde bulunan Patara Antik Kenti vermiştir. Oldukça görkemli bir tarihe ev sahipliği yapan Patara, caretta caretta gibi hayvanların doğal olarak ürediği ve yaşadığı bir bölge olması ile de bilinmektedir. Eşsiz doğası, gezilecek mekanlarının fazla olması ve doğallığının bozulmamış olmasından dolayı Patara, sene içerisinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olmaktadır.

Patara'da Nereye Gidilir?

Patara tarihi yerler açısından oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olduğu gibi uygarlık tarihine yön veren Likyalıların yaşadıkları topraklardır. Bu nedenle pek çok yerde antik kent kalıntıları görebileceğiniz gibi çevre beldelerde de antik kentlere rastlayabilirsiniz. Eğer yolunuz Patara’ya düşmüşse mutlaka gitmeniz gereken noktalar şuralar olsun:

patara plajı

  1. Patara Plajı
    Enfes bir plaj ve tertemiz duruşu ile kendinizi cennette gibi hissedeceğiniz Patara Plajı’nda bol bol yüzebilirsiniz. Denizin ve güneşin size göz kırptığı bu plaj ülkemizi en uzun plajı olarak özel bir unvana sahip. Ayrıca denizin berrak ve mavi oluşu da buraya olan ilgiyi artırıyor. Eğer hayvan sever biriyseniz ve caretta caretta gibi canlılara merakınız varsa tam yerindesiniz. Patara Plajı caretta carettaların özel üreme alanı olarak biliniyor ve denizden minik minik gözleri ile size bakan caretta carettalar görebiliyorsunuz. Patara Plajı kumlarının şifalı olduğunu söyleyen kişiler olduğu gibi çam ağaçları ile çevrili olmasından dolayı en temiz havayı teneffüs edebilirsiniz.
  2. Saklıkent Kanyonu
    İnternette resmini görmeye alıştığınız ve duruşu ile sizi doğaya merak saldıracak bir manzara arıyorsanız çok uzaklara gitmenize gerek yok. Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan kişiler için buz gibi suyu ve kanyonun arasındaki tertemiz havası ile sizi kucaklayacak. Dalışlar yapabileceğiniz bu bölgede bol bol fotoğraf çekebilir ve doğanın nasıl dans ettiğini görebilirsiniz.
    Patara antik kenti
  3. Patara Antik Kenti
    Likyalılar zamanından kalan ve önemli bir geçiş yolu olarak kullanılan Patara Antik Kenti, Patara Plajı ile oldukça yakın olduğu için kısa sürede ulaşabilirsiniz. Antik kenti inceleme ve o dönemde nasıl bir yaşantı olduğuna dair fikir edinmenizi sağlayacak olan bu kentin yakınlarındaki Patara Anfi Tiyatrosu’nu da ziyaret edebilirsiniz.
  4. Patara Harabeleri
    Tarihi yönü oldukça kuvvetli olan Patara gezilecek yerler listesinde bulunması gereken noktalardan biri de Patara Harabeleridir. Görkemli yapısı ve gün batımındaki eşsiz manzarası ile çevreyi izleyebileceğiniz bu bölgede aynı zamanda Patara Kalıntıları (nekropol) adı verilen bölgeyi de gezebilirsiniz.
  5. Hadrian Tahıl Ambarı
    Kültürel bir eser olan Hadrian Tahıl Ambarı, Patara bölgesine gelen kişiler tarafından gezilmesi gereken noktalardan biridir. İmparator Hadrian tarafından ülkenin kalkınması için yapılan ambarlardan biri olan bu bölge Roma tarihine ait bilgiler vermektedir. Araç ile giriş izni olmadığı için yürüyüş yaparak gezebilirsiniz. 

Patara’ya kadar gelmişseniz Zafer Takı ve Patara Kum Tepesi gibi bölgeleri de gezebilirsiniz.

Patara'da Ne Yenir?

Patara farklı mutfaklardan enfes yemeklerin sunulduğu kilit noktalardan biridir. Buraya geldiğinizde Türk mutfağı, Alman mutfağı, Akdeniz yemekleri ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin mutfaklarına özel yemekler bulabilirsiniz. Özellikle vejetaryen olan kişilere hazırlanan enfes yemekler eşliğinde çevreyi izleyebilirsiniz. Ayrıca buraya kadar gelmişken balık gibi lezzetli bir sunumu denemeniz gerekir. Et yemeklerinin de başarılı bir şekilde hazırlandığı Patara’da sebze yemekleri ve Akdeniz mutfağının sağlıklı yemeklerini bulabilirsiniz. Çevrede yöresel ürünler satan dükkanlar olduğu gibi hamur işi ve tatlı gibi farklı ikramlarda bulunuyor.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış