Evini Kirala
Kalkan-Fethiye Arası Gezilecek Yerler
8.05.2020
Kalkan-Fethiye Arası Gezilecek Yerler

Ülkemiz, birçok turistik bölgeye sahiptir. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyıları, turizm ve tatil için adeta cennet niteliğindedir.  Muğla’nın bir ilçesi olan Fethiye ile, Antalya’nın bir ilçesi olan Kalkan arasında kalan birçok tarihi bölge, plaj,  vadi, antik kent, bu iki ilçe arasını tatil için muhteşem bir güzergah haline getirmektedir.  Bu yazımızda, Kalkan gezilecek yerler ve Fethiye gezilecek yerler sorularınıza cevap bulacaksınız.

Patara Plajı ve Antik Kenti

Patara Antik Kenti

Kalkan civarında yer alan gezilecek yerler arasında en çok öne çıkanlardan birisi Patara Plajı’dır. Türkiye’nin en uzun 2.plajı olma özelliğine de sahip olan plaj tam 14 km uzunluğundadır. Plajın en çok bilinen özelliği, caretta carettaların yumurtlamak için kullandıkları bir plaj olmasıdır. 15 Mayıs 15 Eylül arası dönemlerde plajda caretta caretta yoğunluğu gözlemlenebilir. İnsanlar, caretta carettaların yumurtalarını bırakabilmeleri için 20:00’den sonra plajı kullanmamaktadır. Plaj Patara Antik Kenti sınırlarında yer aldığı için girişler müzekart ile yapılabilmektedir.  Ayrıca, Patara Kum Tepeleri ve Patara Antik Kenti de mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.  Patara Antik Kenti, bir dönem Likya’ya başkentlik yapmıştır ve günümüzde Noel Baba olarak da bilinen Aziz Nikola burada yaşamıştır.

İslamlar Köyü

Kalkan civarında gezebileceğiniz bir başka güzel yerleşim yeri ise İslamlar köyü olarak karşımıza çıkmaktadır. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip bu köy Kalkan merkezin 8 kilometre uzağındadır.  Köye giderken göreceğiniz zeytinlikler, ormanlar size muhteşem bir doğal güzellik sunacaktır. Doğal ürünler kullanılarak yemekler yapılan restoranlarda yerel lezzetleri tadabilirsiniz. Köyün yerlileri tarafından tereyağında kızartılarak yapılan keçi peynirini de tadabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Kalkan’da gezilecek yerler denince akla gelen yerlerden birisi de Saklıkent Kanyonu’dur. Muğla ve Antalya arasında yer alan bu kanyon tam anlamıyla muhteşemdir. 18 km uzunluğundadır ve yüksekliği de yer yer 200 ile 600 metre civarında değişir. Kanyonu keşfetmeniz için ilk olarak soğuk sudan geçmeniz gerekmektedir. Akıntıya kapılmamak için kanyondaki halata tutunarak geçmeniz sağlıklı olacaktır. Bu kanyon çevresinde rafting, bungee jumping gibi aktiviteler de yapılabilmektedir.

Ölüdeniz

Fethiye gezilecek yerler denince de akla ilk gelen yer tabii ki Ölüdeniz’dir. Çok durgun bir yapıya sahip olmasından dolayı Ölüdeniz adıyla anılmaktadır. Ölüdeniz plajı, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir.  Burada, yürüyüş, dağcılık gibi faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi

Kelebekler Vadisi, Fethiye’de gezilecek yerler arasında en çok ilgi çeken yerlerdendir.  Kelebekler Vadisi’ne, Fethiye’den tekne yolculuğu yoluyla ulaşabilirsiniz. Yolculuk ortalama yarım saat kadar sürmektedir. Vadi, 300 metreden daha uzun kayalıklar ile çevrilidir. Kelebekler Vadisi ismi, vadide görülebilecek 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle de kaplan kelebeğinden gelmektedir.

Fethiye Müzesi

Fethiye, tarih yönünden de zengin bir ilçedir. Fethiye Müzesi’ni gezerek, tatilinize kültürel bir tat katabilirsiniz. Müzede, arkeoloji ve etnografya bölümleri bulunmaktadır. Müzede mutlaka görmeniz gereken eserler Kumrulu Genç Kız Heykeli ve Stel’dir.

Uzunyurt

Fethiye merkeze uzaklığı 25 kilometre olan bu köy de Fethiye gezilecek yerler dendiğinde son zamanlarda daha çok akla gelen bölgeler arasına girmiştir. Bu köyün ünü özellikle, Times Dergisi tarafından hazırlanan, Türkiye’nin gizli cennetleri listesine girmesiyle artmıştır. Mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Amintas Kaya Mezarları

Fethiye’de gezilecek yerler arasında Amintas Kaya Mezarları’ndan bahsetmemek olmaz. Bu kaya mezarlarına, yüze yakın merdiven tırmanarak çıkabilirsiniz. Eski tanrı kralların mezarlarını bu bölgede görebilirsiniz. Çok sayıda kral kaya mezarı bulunmaktadır. Fethiye gezisinde atlanmaması gereken noktalar arasında yer almaktadır.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış