Evini Kirala
Fethiye'de Unutulmaz Bir Tatil Geçirmeniz için Beş Aktivite
30.11.2020
Fethiye'de Unutulmaz Bir Tatil Geçirmeniz için Beş Aktivite

Hem coğrafi konumu hem tarihte üstlendiği roller ama hepsi bir yana, günümüzde turizmin göz bebeği olan Fethiye, Muğla’da yer alır. Tatil sezonunun yaz ayından ibaret olmadığı nadide beldelerden olan Fethiye, her açıdan gezmeye, maceraya doyacağınız bir yerdir.

Yerli ve yabancı turistlerin tatil sezonunda akın ettiği Fethiye’de, tarihî, kültürel gezilerin yanı sıra spor etkinlikleri de dolu dolu düzenlenir. Her keseye, her zevke uygun bu etkinlikler ile tatilinizi doyasıya yaşayabilir, enerji dolu bir şekilde şehir hayatına dönebilirsiniz.

Fethiye’de Adrenalin Tutkunları için Yapılacak Etkinlikler

Deniz ve dağın birleştiği enfes Fethiye koylarında hem adrenalin dolu hem de eğlenceli aktiviteler düzenlenir. Bu etkinliklere katılım serbesttir, dileyen ve fiziksel şartlara uyan herkes bu etkinliklere katılabilir. En çok tercih edilen ve Fethiye’ye gelindiğinde mutlaka yapılması gereken adrenalin dolu etkinlikler şunlardır:

Yamaç Paraşütü: Babadağ, yamaç paraşütünün merkezidir. 1975 metre yüksekliğindeki Babadağ, yamaç paraşütünün başlangıç noktasıdır. 25 dakika süren paraşüt yolculuğuna uzman bir pilot eşlik eder. Bu heyecanlı yolculukta çizilen rota şu şekildedir: Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Patara Kumsalı (Eşen Ovası), Dalaman sahili. Tüm bu harika manzaralardan sonra Belcekız Plajı iniş noktası olacaktır.

yamaç paraşütü

Tüplü Dalış: Koylar cenneti olan Fethiye’de yirmiden fazla dalış noktası bulunur. Yarım saatlik temel eğitimin ardından, akıntı olmayan kıyılarda tüplü dalış gerçekleştirilir. Pek çok tarihî ana tanıklık eden Fethiye kıyılarında, dalış esnasında sualtı şehirlerini görebilir, denizin sınırsız canlı çeşitliliğine birebir şahit olabilirsiniz.

tüplü dalış

ATV turu ya da Jeep Safari: Uzman bir ekip ile, önceden belirlenmiş rotaların arasından dilediğinizi seçerek ATV – Jeep safari turuna katılabilirsiniz. Tozu, çamuru özleyenler; çocuklar gibi eğlenip aynı zamanda sağlam bir macera yaşamak isteyen herkesin yapabileceği bir etkinliktir.

atv turu

Rüzgâr Sörfü: İster deneyimli eğitmenler eşliğinde temel bir eğitim alarak isterseniz de kendinizin özgürce yapabileceği, deniz ve rüzgârı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz rüzgâr sörfü, macera tutkunlarının vazgeçilmezidir. Rüzgâr sörfü için tavsiye edilen zaman, mart ayı başı ekim ayı sonudur.

rüzgar sörfü

Fethiye’de Yapılacak Etkinlikler En İyi Beş Etkinlik

Fethiye’de yapılacak etkinlikler o kadar çok ki aralarından en iyi beş tanesini seçmek için tek yol en çok tercih edilen etkinlikleri sıralamak. Bu bakımdan, Fethiye’ye gelen pek çok kişinin mutlaka yaptığı beş aktivite şu şekildedir:

  • Tekne Turu ya da Mavi Tur: Bu etkinlik, Fethiye tatilinin ilk günü yapılmalı. Tur sayesinde gezilen yerler ile Ölüdeniz ve Fethiye’de bulunan diğer koyları keşfeder; belki yeniden görmek istediğiniz bir yer bulabilirsiniz. Bir nevi keşif görevi gören bu turda genelde şu güzergah izlenir: Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, Saint Nicholas Adası ( Hıristiyanlık tarihinin önemli bir bölümü buradadır), Soğuk Su koyu ve Deve Plajı.
     
  • Rafting ve Kano: Fethiye ve Rafting aynı cümlede geçerse akla Eşen Çayı gelir. Eşen Ovası’nda bulunan çay üzerinde lisanslı eğitmenler eşliğinde ister kendi arkadaş grubunuzla isterseniz de yeni bir arkadaş grubu ile kano – rafting etkinliğine katılabilirsiniz.
     
  • Fethiye – Dalyan Turu: Dalyan’dan başlayarak Köyceğiz’de ilk molanın verildiği ve çamur banyosundan sadece tekne ile ulaşılan yerleri görebildiğiniz muhteşem bir Fethiye turudur.
     
  • Fethiye – Likya Yürüyüşü: Fethiye’nin tarihî yüzünden biri olarak meşhur Likya uygarlığının ticaret, sanat merkezlerini görebileceğiniz, kısaca kültür ve sporu aynı anda yapabileceğiniz bir etkinliktir.
     
  • Kürek Sporu: Fethiye Belediyesi tarafından yapılan kürek yarış alanı ve kayıkhanede kürek yarışlarına katılabilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış