Evini Kirala
Bodrum'da Görülmesi Gereken Yerler
30.06.2020
Bodrum'da Görülmesi Gereken Yerler

Muğla’nın tarihinin yarısına sahip küçücük bir beldesi olan Bodrum, aslında bir yarımadadır. Bu bakımdan da üç tarafı Ege denizi ile çevrilidir ama en önemlisi yarımada olmasıdır çünkü bu durum Bodrum’u bir koy cennetine çevirmiştir. Küçücük yarımadada otuzdan fazla koy vardır ve bunun on tanesi mavi bayraklıdır. Tam da bu nedenle Bodrum’da görülmesi gereken yerlerin başında her zaman koylar ya da buraya konumlandırılan güzel kıyı lokantaları gelir.

Bodrum’da gezilecek yerler listesinde sadece modern yerleri koyarsak Bodrum’un tarihine büyük bir haksızlık etmiş oluruz. Bodrum, Halikarnas bölgesi ile Yunan ve Anadolu Uygarlıklarının merkezi haline gelmiş bir bölgedir. Tarih boyunca hem yarımada olması hem de Ege ile Akdeniz arasında olması nedeniyle müthiş bir jeopolitik önemle bilinmiş ve neredeyse her büyük uygarlık bu bölgeye hâkim olmak için uğruna büyük savaşlara girmiştir. Osmanlı zamanında, Bodrum sürgün yeri olarak kullanılmış ve oraya daha sonra önemli bir yazar olacak Cevat Şakir Kabaağaçlı sürülmüştür. Kabaağaçlı, Bodrum’a tek kelime ile aşık olmuş ve yaşadığı koyun ama aynı zamanda tüm büyük medeniyetlerin göz bebeği olan koyun adını kendisine isim seçmiştir: Halikarnas Balıkçısı

bodrum kalesi

Bodrum'da Gezebileceğiniz Tarihi Yerler

Bodrum’un gezilebilecek tarihî yerler arasında hem açık hem de kapalı hava müzeleri bulunuyor. Bunun yanında yakın zamanda sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran Zeki Müren’in evi de müzeye dönüştürülmüş vaziyette.

Deniz müzesi, Bodrum’a giden her tarih meraklısının görmesi gereken bir yer. Bodrum koylarındaki bilinen tüm gemilerin deniz macerasını barındıran Bodrum Deniz Müzesi, ziyaretçilerine Bodrum’un sadece denizinin değil tarihinin de ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yetecek donanımda.

Zeki Müren evi de sanat tarihine ilgi duyan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden. Hayatının son ama büyük bir bölümünü burada geçiren Zeki Müren her zaman Bodrum’un bir cennet olduğundan bahsederdi ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden olması gerektiğini dile getirirdi.

16. yüzyıldan kalma Bodrum kalesi, adeta zamana meydan okuyan bir yer. Bodrum’da görülmesi gereken tarihî yerler listesinde başı çekmesi işten bile olmayan Bodrum Kalesi, aynı zamanda bir Sualtı Arkeoloji Müzesi. Sualtı Arkeoloji Müzesi, yalnızca Türkiye’den değil dünyanın her yerinden de turistleri akın akın kendisine çeken bir yer. Bunun en önemli nedeni, sualtından çıkarılan ve oldukça iyi durumda olan azımsanmayacak sayıda tarihi eserin burada sergilenmesi.

halikarnas-mozolesi

Bodrum’da gezilmesi gereken yerler arasında dünyanın yedi harikasından olan Halikarnas Mozolesi’nden bahsetmeden olmaz. Kral Mausolos MÖ 377 ile 353 yılları arasında yaşayan Pers akınlarına karşı Anadolu’yu koruyan bir yönetici. Kız kardeşine de düşkün olan Kral Mausolos, Halikarnas Mozolesi’ni kız kardeşi için yaptırıyor. Milattan önceki zamandan kalan bu mozolenin halen pek çok kısmı sağlam kalmış bir durumda. Yunan ve Mısır mimarisinin özelliklerini taşıması ile ünlenen bu yapı, bugün dünyadan ve Türkiye’den pek çok turistin görmek için sabırsızlandığı tarihi yerlerden bir tanesi.

Klasik dönemden kalma Antik Tiyatro da Bodrum'da gezilecek yerler arasında yer alıyor. Meşhur Dionysos şenliklerinin yapıldığı bu antik tiyatro ayrıca Anadolu’nun en eski tiyatrosu unvanına sahip. Üstelik Bodrum antik tiyatrosu, sadece bununla sınırlı değil. Bodrum’un biraz dışında Pedesa Antik Kenti de diğer tiyatro kadar sağlam kalmasa da Bodrum’un tarihini anlamak için mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Bodrum'da Ne Yenir?

Bodrum, sanıldığının aksine sadece balık üstüne kurulmuş bir yemek kültürüne sahip değil hatta koylarda oldukça fazla gemi olması nedeniyle balıkçılık pek de yapılan bir meslek değil burada. Daha çok et ürünlerinin tüketildiği Bodrum’da elbette Ege mutfağının da hakimiyeti söz konusu. Bodrum’da yemek kültürü bazı isim yapmış lokantaları ile tanınmış.

Bodrum lokantalarından Yalıkavak koyundan bulunan restoranlar en sık tercih edilenler arasında bulunuyor. Bu durumun en önemli nedeni Yalıkavak’ın yemekleri kadar manzarasının da enfes oluşu. Ayrıca Yalıkavak şaraplarının da üretildiği bölge olması, burayı adeta bir gurme merkezine çeviriyor.

Bodrum döneri, buradan çıkıp Türkiye’nin dört bir yanına dağılan lezzet fırtınasına neden olan bir tat. Klasik dönerin arasına mevsim sebzelerinin yerleştirilmesi ile oluşan bu döneri Bodrum’un hemen hemen her yerinde görebilirsiniz.

Bodrum’da ne yenir sorusu kadar nasıl yenir de önemli çünkü Bodrum bir manzara cenneti. Her yemek yediğiniz alan size harika bir gün batımı sunarken bazı koylar manzarayı adeta cennete çevirmiş durumda. Bu koylardan bir tanesi de meşhur Gümüşlük. Gümüşlük koyunda bulunan tüm lokantalar, size enfes yemekler sunmakla kalmıyor, tadına doyulmaz bir manzara da sunuyor. Serin ve denizin ayaklarınıza değdiği bu lokantalarda Ege’nin meşhur kerevizini, sarmasını, Karahandiba böreğini tadabilirsiniz.

Bodrum’un en iyi balık restoranları kendi balığını kendi tutan lokantalar. Özellikle Türkbükü, Gümüşlük ve Yalıkavak’ta bulunan balık lokantaları bu işi tek kelime ile kusursuz şekilde başarıyorlar. Her zaman taze balık bulabileceğiniz bu koylarda aynı zamanda Ege’nin tadı damakta kalan mezeleri de sizlere sunuluyor.

villa bane bodrum torba

Bodrum’da nerede kalırım diye merak ediyorsanız ve eğer kalabalıksanız ya da çiftseniz villa kiralamak en iyi ve en ekonomik seçenektir. Hem rahatlık hem de kendine özel havuzları ile gizlilik sağlayan bu villalar, çok daha huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış