Evini Kirala
Bebekli Aileler İçin Tatil Önerileri
29.09.2020
Bebekli Aileler İçin Tatil Önerileri

Bebekli aileler, gerekli hazırlıklar ve önemler ile sağlıklı ve sorunsuz bir tatil geçirebilirler. Birkaç basit tedbir, yolculuğun rahat geçmesini sağlarken doğru konaklama seçeneği ile siz de tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bebekler, hasta olma ve iyileşme süreci bakımından, yetişkin bir bireye göre daha avantajlıdır. Hızlı büyümeleri, bağışıklık sistemlerini bizlerden daha güçlü hale getirmektedir. Doğru zamanda aşıları eksiksiz yapılan ve doğum anında herhangi bir kalıcı hastalığa yakalanmayan bebekler ile tatile çıkılmasında bir sakınca yoktur. Hatta, keşfeden, mutlu olan ebeveyne sahip olan bebeklerde olumlu gelişmeler yaşanmaktadır.

Bebekle villa kiralama tatili

Kronik Bir Hastalığa Sahip Olmayan Bebekler için Yolculuk Önerileri

0 – 7 yaş arası, periyodik olarak doktor kontrolüne gidilmesi gereken bir yaş aralığıdır. Zaten bir bireyin zeka ve beden gelişiminin çok ama çok büyük bir kısmı bu yaş aralığında gerçekleşir. Bu bakımdan oldukça kritik bir zaman aralığıdır. Üstelik, çiçek, kızamık, çocuk felci gibi aşılar da bu zaman aralığında yapılır. Bebekleri ile tatile çıkacak ebeveynler için ilk hatırlatma, bu yüzden, doktor kontrolüdür. Bebek, sağlıklı bile olsa yolculuğa çıkmadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmelidir. Doktor isterse doktora yolculuğun nereye olacağı, nerede konaklanacağı bilgisi verilmelidir.

Doktor ile görüşme esnasında, bebeğinizin olası bir alerji durumu olup olmadığını sormalısınız. Alerjiler, genelde bebek yaşta ortaya çıkmaz ama acil bir durumda doktorunuzdan neler yapabileceğinizi öğrenmenizde fayda vardır. Hatırlatmak gerekir ki bebeklere özel alerji testi masraflı ve bebekler için stres yükleyicidir. Alerjiler, genelde yeme – içme yolu ile vücuda girdiği için doktorunuzun tavsiye ettiği beslenme listesi dışına çıkılmamalıdır. Eğer bebeğinizin yemesi gereken özel bir mama varsa, tercihen bir termos çantada yanınızda taşımanız önem arz etmektedir. Konaklama seçeneğiniz villa olursa yemek hazırlamak ve yemek hazırlarken temizlik kurallarına dikkat etmek daha kolaydır, otellerdeki oda tasarımı tek su kaynağını banyoya koymak üzere olduğu için otelde sağlıklı bir öğün hazırlamak zordur. Unutulmaması gerekir ki bebeklere zarar veren doğa değil, kapalı ve pis mekanlar; bu mekanlarda hazırlanan gıdalardır.

Bebeğiniz ile çıkacağınız tatilde hem hijyen hemde rahatlık açısından tercih edebileceğiniz doğa ile iç içe kiralık villa seçeneklerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Bebeklerde Kıyafet ve Hijyen Kuralları

Bebeklerin kıyafetleri, özel bir deterjanla yıkanmalı ve yıkamadan sonra mutlaka ütülenmelidir. Kıyafetler ve özellikle mendil gibi bebeğinizin ağzı ve burnu ile direkt temas eden eşyalar için petrol ve türevini içeren deterjanlardan sakınmak gerekir. Eğer tatil için tercih edilecek konaklama otel ise oteli arayıp bebeklere özel bir çamaşırhane olup olmadığı sorulmalıdır. Ama her otelde böyle bir sistem bulunamayacağı için bebeğinizin kıyafetlerini ütülü bir halde, temiz bir valize, bolca olacak şekilde koymalısınız. Gerekirse valizi kuru temizlemecide temizletebilirsiniz. Konaklama seçeneği olarak villa kiralama düşünüyorsanız, villada çamaşır makinesi ve ütü gibi temel gereçler bulunacaktır. Yanınıza sadece, bebeğinizin kıyafetlerini yıkacağınız özel deterjanınızı getirmeniz yeterli olacaktır. Tedbir olarak ütüyü kullanmadan önce, tabanının tuz ile ovarak olası mikropları öldürebilirsiniz.

Bebekler, doğduklarında akciğerleri gelişmemiştir. Akciğerler, yedi yaşına kadar gelişir. Bu bakımdan, doğada olmak onların akciğer gelişimlerine faydalıdır. Aynı zamanda kapalı bir mekânda, buranın temizliği için kullanılan kimyasallar çok önemlidir. Tatilde konaklama yapılacak yerde, mutlaka iyi bir havalandırma sistemi gereklidir. Eğer konaklama yeri bir otelse, otel odasında pencerenin en az iki kanat olduğundan emin olmalı ve klima çalıştırmak yerine pencereleri açık tutmalısınız. Dilerseniz her ikisini de yapabilirsiniz ama bunu yapmak için otellerde havalandırma temizliğinden tamamen emin olmalısınız. Konaklama, villa tipi, doğaya nazır bir yer ise bebeğiniz daha rahat edecektir. Böyle bir mekanda da mutlaka olabildiğince havalandırma yapmanız gerekir.

Bebekli yolculuk yaparken mümkünse kişisel aracınızı kullanmanız önerilir. Araçta ya bir kolonya ya da en az %60 alkol içeren bebek cildine uygun dezenfektanlar bulunmalı. Mola yerlerinde çok durulması ve orada bebeğe yemek yedirilmesi tavsiye edilen bir durum değildir. Bunun yerine, araç içinde ya da aracınızda taşıyabileceğiniz portatif gereçlerle piknik şeklinde bir öğün planlayabilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki bebekler, bizlerden daha hassas ama daha dirayetlidir. Onlarla yolculuk etmekten ya da onlar için tatili ertelemek gerekmez. Bebekler de aynı bizler gibi yeni yerler keşfetmekten keyif alırlar. Bu onların kişisel gelişimi için elzemdir.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış