Evini Kirala
Balayı Tatilinizi Ev Konforunda Yapın
31.12.2020
Balayı Tatilinizi Ev Konforunda Yapın

Balayı sadece tatil değildir, balayı çifti ayrıca yepyeni bir hayata “merhaba” der. Balayı da çift olarak geçirilecek bir ömrün ilk günleridir. Çiftler, balayı tatilinde birlikte yaşamaya başlar, bir çatı altında kalabalık olmayı ilk bu zamanlar anlar. Tam bu nedenle balayı tatili evlilik hayatı için çok önemlidir.

Balayı yerleri tatilin mükemmel geçmesini sağlayabilecek yegane unsurdur. Türkiye’nin bir turizm cenneti olduğu düşünüldüğünde balayı yeri bulmak değil balayı yeri seçmek bir soru işaretidir. Genelde kıyı kesimleri balayı tatilleri için en çok sevilen ve tercih edilen yerlerdir. Son zamanlarda Fethiye balayı denilince akla ilk gelen tatil beldelerinden birisidir. Bunu Kaş ve Kalkan takip eder. Bu belgelerde sonbaharın ortasına kadar deniz sezonunun devam ettiği düşünüldüğünde, balayı tatili planlanırken mutlaka değerlendirilmesi gereken balayı yerleridir.

Mükemmel Balayı için Beş Öneri

Unutulmaz bir balayı, yanında harika anılar, güzel kareler de getirir. Bu bakımdan, balayı planlaması yapılırken şu beş öneriye dikkat edilmelidir:

  1. Çiftler balayını birlikte planlamalı: Balayı, evli çiftlerin ilk tatilleridir. Bu bakımdan bu görev eşlerden birisine verilmemelidir. Bütçe ve istekler doğrultusuna bir tatil rotası çiftlerin ortak fikri ile çizilmelidir çünkü tatil sadece deniz, kum, güneş demek değildir. Kültür turizmi, spor turizmi, ekstrem sporlar gibi tatil çeşitleri bulunur. Fethiye gibi yerler, tüm bunların bir arada olduğu yerler olmakla birlikte Kaş ya da Kalkan tarih ve kültür açısından zengindir.

  2. Bütçe planlaması yapılmalı: Tatilin tüm masrafları mutlaka tatil öncesi planlanmalı ve acil durumlar için ayrıca bir bütçe ayrılmalıdır.

  3. Kötü sürprizlere mahal verilmemeli: Özellikle otellerde rezervasyon sıkıntısı sıkça yaşanır. Buna mahal vermemek için farklı konaklama seçeneklerine açık olunmalı: balayı kiralık villa gibi.

  4. Yanınıza çok eşya almayın: Gideceğiniz yerden yapacağınız alışverişleri düşünerek bir valiz hazırlayın.

  5. Mümkünse kendi aracınızı kullanın: Kendi aracınızı kullanarak gezilecek yerler konusunda daha özgür olabilir, rotanıza farklı duraklar ekleyerek balayı tatilinizi kontağı çalıştırdığınız ilk an başlatabilirsiniz.

Balayı tatil yeri seçerken, sezonlara dikkat etmek gerekir. Kalabalık yerlerden hoşlanmıyor daha sakin bir balayı geçirmek istiyor ama yaz sezonunda ısrarcıysanız konaklama seçimlerinizi düzenleyerek tatilinizi mükemmelleştirebilirsiniz.

Balayı Tatili için Konaklama Önerileri

Balayı tatilinde konaklama yerini doğru seçmek, iyi bir balayı için olmazsa olmazdır. Balayı yerinde olması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Sessizlik: Balayı genelde düğün gecesi ya da düğün ertesi çıkılan bir yolculuk. Bu bakımdan düğün stresi, yeni bir hayat endişesi gibi sorunların olması işten bile değil. Balayı yerinin sessiz ve gürültüden uzak olması dolayısıyla güzel bir uyku çekmeniz tatilin daha iyi geçmesi için oldukça önemlidir.

  • Ferahlık: Balayı gecesi, çiftin evli olarak geçirdiği ilk geceler, ilk günlerdir. Bu sebeple, balayı yerinin geniş ve ferah olması çiftin ruhsal açıdan rahatlamasını sağlar.

  • Merkeze ya da tatil bölgesine yakınlık: Balayı konaklamasında gezilecek yere yakınlık önemlidir çünkü tatil zaten kısa bir dönemdir. Bu kısa dönemde daha çok aktivite yapılmalıdır; zaman yolda geçmemelidir.

  • Rahatsız edilmemek: Düğün stresi, sürekli hareket halinde olmak iyi bir uykuya ihtiyaç duymak anlamına gelir. Sürekli başka yerlerden ses gelen bir oda ya da mekan kesinlikle balayı için uygun değildir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, balayı tatilinin mükemmelleştirilmesi için ufak bir dokunuş yeterlidir: Kiralık villa. Kiralık villa seçeneklerinde balayı tatiline özel villalar da bulunur. Bu villalar, meraklı gözlerden uzak, sessiz, doğa ile iç içe, huzurlu villalardır. Otellerin keşmekeşinden uzak, rahatsız edilme sıkıntısı olmayan, gürültüden bihaber kiralık villalar adeta konaklamadan öte tatilin bir parçasıdır.

Kiralık villa, ev konforu demektir. Türkiye’nin en iyi tatil bölgelerinde evinikirala.com güvencesiyle en iyi balayı kiralık villalarını bulabilir, şeffaf bilgi politikası ile villaların videolarını, fotoğraflarını ve gerçek konumlarını görebilirsiniz.

Size en uygun balayı villalarını Evinikirala.com farkıyla görmek için burayı tıklayabilirsiniz.

 
Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış